SYKSYÄ NÄYTILLE JA ROUVA KALAKAUPPIAAN SPESIAALI

Syksyn loisto alkaa pian olla mennyttä, mutta vielä jotain värikästä löytyi. Tein muutaman somisteen, joiden tyylilajina ovat karun kaunis. Otin mitä saatavilla oli ja yhdistin. Kas näin!

Vanha tuoli, pesusoikko, sammalta, ruusumarjan oksia, kivi, callunoita,, omenapudokkaita…
Vanha kakkuvuoka, sammalta ja siänkärsämöitä
Ja vielä toinenkin kakkuvuoka

ROUVA KALAKAUPPIAAN SPESIAALI

Sainpa kerran vuosia sitten maistaa aivan mahtavan makuista lohikeittoa. Koska sen oli valmistanut rouva Kalakauppias, arvelin että siihen on tietysti tehty pohja hyvästä kalaliemestä tai jonkinlaisesta kalafondista vähintään. Mutta ei, kielsi rouva KK. Koska hän puolestaan oli maistanut saaristolaisleipääni, päädyimme vaihtamaan reseptit.

Siitä huolimatta, että joillekin nämä niksit ovat jo entuudestaan tuttuja haluan jakaa tämän lohikeiton ohjeen. Tarkkoja raaka-ainemääriä en itse käytä, joten tätä keittoa voi hienosäätää kukin makunsa mukaan.

Tarvitaan

  • Perunoita melko pieniksi kuutioituna (käytän noin 6 keskikokoista)
  • Sipuli (lohkottuna)
  • Tilliä ruukullinen
  • Karkeaa suolaa
  • Pari ruokalusikallista voita tai margariinia
  • Kokonaisia maustepippureita (kymmenkunta)
  • Lohta reilun kokoisina kuutioina (käytän noin kilon verran eli reilusti)
  • Ruokakermaa (käytän vähintään 4 dl)

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen perunat, sipuli, puolet tillistä (varret mukaan!), suola ja pippurit. Pyörittele aineksia kattilassa kohtalaisessa lämmössä muutaman minuutin ajan, mutta älä ruskista. Suola ja lämpö irrottavat aineksista maut ja perunoista tärkkelystä sopivasti.

Lisää vettä niin, että ainekset reilusti peittyvät. Keitä perunat viittä vaille kypsiksi. Lisää sitten ruokakerma ja lohikuutiot. Ja huom! Älä keitä lohikuutioita niitä niin, että liemi poreilee ja pulpahtelee, vaan anna niiden lempeästi ikäänkuin hyytyä kypsiksi. LIsää ennen tarjoilua loput tillimäärästä. Hyvää ruokahalua!

Ihanaa viikonloppua ja uutta viikkoa!

Leena

Kuvat: Leena Ahtela

2+

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *