POR-R-RKKANAKAKKUA!

Helppo ja nopeatekoinen – sellaista leivontaohjetta googlasin alkuviikolla vierailulle saapuvan tehoduon (4 ja 6) opiksi ja iloksi. Kriteerinä oli, että leivonnainen sisältäisi nyt niin ajankohtaista raaka-ainetta, porkkanaa. Ja jos nyt heti oikaisen suoraan lopputulokseen, niin se ihastutti meitä kaikkia – ja äännettiin vähintään kolmella ärrällä: porrrkkanakakku!

Helppo ja nopeatekoinen – sellaista leivontaohjetta googlasin alkuviikolla vierailulle saapuvan tehoduon (4 ja 6) opiksi ja iloksi. Kriteerinä oli, että leivonnainen sisältäisi nyt niin ajankohtaista raaka-ainetta, porkkanaa. Ja jos nyt heti oikaisen suoraan lopputulokseen, niin se ihastutti meitä kaikkia – ja äännettiin vähintään kolmella ärrällä: porrrkkanakakku!

Niin arkinen, mutta ihana raaka-aine!

Kun toimitaan näin energisten apuvoimien kanssa, on luonnollista että kuvan mukaisen ”helpon ja nopeatekoisen” tuotteen takaa löytyy paljon dokumentoimatonta aineistoa. On raaka-aineiden hätiköityä annostelua, kimakkaa mittaamis- ja tehtävävuoroista kinastelua, tahmaisia sormia ja hiuksia sekä ympäristön laajasti kattava jauhohuntu. Välillä oli pakko nostaa sekoituskulho korkealle ilmaan, koska vaarana oli että sinne mätetään kaikki mitä pöydältä löytyi.

Tuokion parasta antia on kuitenkin innostunut puheen pulputus, riemukkaat havainnot taikinan alati muuttuvasta kemiallisesta koostumuksesta ja ylpeys omista taidoista. Aistinvaraisia testejä tehtiin varmuuden vuoksi jatkuvasti.

Luopumisen ikävääkin oli hetken ilmassa. Kakkuvuokaan valutettu taikina näytti (ja maistui) nuoremman apulaisen mielestä nähtävästi jo valmiilta lopputulokselta, että hän kysyi hieman harmistuneena ”Miksi sä laitoit sen uuniin?”

Kun oli keittiön siivouksen ja tiskikoneen täyttämisen aika, huomasin toisen apukokin häipyneen ja toisen olevan aivan omissa maailmoissaan taikinakulhon äärellä katse suunnattuna johonkin kaukaisuuteen. Hetki itselle, kiireetön makunautinto, kanelia, kardemummaa, porrrkkanaa… Taikinan hävikki oli nolla – jos sitäkään.

Taikinahävikkiä ei tullut lainkaan.
Lopputulos oli täydellinen!

Tämän kakun ohje löytyy täältä

Käväisehän myös Mitä vielä?- blogin FB-sivuilla! Tykkää sivusta, niin pysyt menossa mukana.

25+

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *