OPASTUSTA

Rrrekkelle hän on aina valmis. Kun seuraat kaksivuotiasta metsäpolulla opit paljon. Olin mukana ja näin jälleen kerran miten pieni ihminen kokee luonnon kaikin aistein. Tässä muutama vihje aiheesta Näin otetaan luonto haltuun.

Ole tarkkana! Vesiesiintymiä voi tulla yllättäen eteesi. Tutki vettä aina kun se on mahdollista. Valuta sitä sormien läpi, uita siinä tikkuja, puun lehtiä, ruohoa. Tee siitä kuraa.

Anna kenkiesikin nauttia vedestä. Niillä voi olla kova jano. Älä välitä muiden katseista.

Huomioi edellä kulkeva turvanainen. Pidä kuitenkin sopivasti etäisyyttä häneen. Ohita viisivuotias, uskalla olla itsenäinen.

Huomioi myös takanasi juokseva turvamies. Älä anna hänen kuitenkaan liikaa määrittää itsenäisyyttäsi. Ikä on hänelläkin pelkkä numero.

Poikkea polulta. Tutki ja mittaa. Vain siten saat kokonaisvaltaisen käsityksen tästä vihreästä maailmasta.

Muista keppi! Kepin avulla suoriudut monesta. Koputtele, kuulostele, raivaa polkuasi, anna kepin näyttää suuntaa. Käytä sitä myös askeltesi tukena.

Pidä tarpeeksi taukoja.

Käytä tauot hyväksesi. Askartele jotain luonnon materiaalista. Kuori vaikka kepin pintakerrosta ja tutki mitä alta löytyy.

Lyhytkin retki vaatii tämän: jätä jälkesi – pieni, hellävarainen ja häviävä. Onkohan se enää paikallaan, kun seuraavan kerran lähdet rrrekkelle.

Ihania metsäretkiä kaikille!

Leena

10+

6 ajatusta aiheesta “OPASTUSTA”

 1. Leena Ahola

  Ihana, ihana juttu taas! Tuollaisin silmin minäkin haluan katsoa lapsia, kun taas elokuussa palaan töihin päiväkotiin?

  0
  1. Leena Ahtela

   Kiitos kauniista kommentistasi kaima! Mukavia kesäpäiviä ja antoisia työpäiviä elokuussa!

   0
 2. leena hoge

  ihana juttu ? varsin tarpeellisia ohjeita jo n.s. aikuiseksi kasvaneille rrrekkeläisille, jotka ovat usein jo unohtaneet sen oleellisen! kiitos❣️

  0
 3. Ihanaa kesää, nää sun jutut on aina niin kivoja. Itsekin kun olen mummi niin nää niin kolahtaa. ?

  0

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *