LAKATTOMAN HILLOA JA TONTTUMUOTIA

Jotain nopeaa ja näkyvää sen pitäisi olla… Halusin värikästä tekemistä ennen tylsempiä hommia. Aloitin tästä “lakattoman lakkahillo”-ideasta. Pakastimessa nimittäin oli yksi ihana pussillinen vihreitä karviaisia ja porkkanoitakin löytyi. Googlasin taas ohjeita ja yhdistelin niistä sitten omaan käyttöön sopivan.

-puoli kiloa porkkanoita

-litra vihreitä karviaisia

-300-400 gr hillosokeria

-sitruunan kuori raastettuna ja mehu

-tilkka vettä

Paloittelin porkkanat pieniksi kuutioiksi ja laitoin ne vesitilkan ja perattujen karviaisten kanssa kiehumaan, kunnes kuutiot ja marjat olivat aivan pehmeitä (noin 50 min.). Puristin ainekset siivilän läpi (vähän vaivan näköä, mutta halusin sileän lopputuloksen). Pelastin karviaisten siemeniä antamaan kivaa ulkonäköä hillolle ennen kuin laitoin seoksen kattilaan kiehumaan. Tässä vaiheessa voi tarkistaa, tarvitseeko vettä lisätä. LIsäsin hillosokerin, sitruunamehun, raastetun kuoren ja annoin kiehua noin 10 minuuttia. Puhdistin ja kuumensin lasipurkit ennen kuin täytin ne hillolla. Pirteän makuista ja ihanan väristä hilloa!

TONTTUJEN ILOKSI

Toinen värikäs projektini oli tonttulakkien suunnittelu ja toteutus. Kuvat puhukoon puolestaan. Tämä oli mieluinen projekti.

TONTTUMUOTIA 2019
RAITAA, RAITAA
HOHTAVA RUSETTI
HILJAISET HUOPAPALLOT
YKSITYISKOHTIA

Nyt taas niihin tylsempiin hommiin!

Mukavaa viikkoa!

Leena

7+

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *